Tämä on yksi herkullisimmista leivistä, joita voit maistaa. Se tehdään Israelissa joka perjantai sapatin valmistelussa. Challahiin on niin monia erilaisia reseptejä. Tämä on yksinkertainen resepti, jolla voidaan tehdä useita muunnelmia Challah-leivästä vaihtamalla täytettä.
Ainesosat
Ruokalusikallinen kuivattua hiivaa
Margariinipala sulanut. (200 grammaa)
Kupit maitoa
Munat
Kupillinen sokeria
Kilo tavallista jauhoa
Ohjeet
Sekoita kaikki aineet keskenään kulhossa aloittaen kuivasta.
Sekoita ainekset käsin yhteen, kunnes taikina alkaa muodostua. Jatka taikinan vaivaamista, kunnes se on joustavampaa eikä enää tahmea. Lisää hieman jauhoja tarpeen mukaan.
Laita vaivattu taikina kulhoon ja peitä kelmulla. Anna kohota, kunnes taikina on kaksinkertaistunut.
Kun taikina on kaksinkertaistunut, se voidaan muotoilla muotoon. Ota taikina, leikkaa se alas ja jaa se osiin. Perinteisesti taikina jaetaan kolmeen tai neljään osaan ja tehdään palmikko. Taikinasta voidaan tehdä myös pienempi Challot tämä voi olla hauskaa lapsille.
Taikina on vaivattu, annettu aikaa kohota ja muotoiltu. Nyt on aika sivellä Challahin pinta hieman vatkatulla kananmunalla ja ripotella päälle valitsemaasi täytettä. Täytteet voivat olla seesaminsiemeniä, unikonsiemeniä, sokeria kanelilla, sokeria, kanelia ja kaakaota. Suosikkini on kaakao, sokeri ja kaneli.
Sitten kun se on saanut päällystee. taikina tulee laittaa sivuun 10 minuutiksi lepäämään.
Paista uunissa 180 asteessa. Challah kestää yleensä 30-40 minuuttia koosta riippuen. Challah on valmis, kun se on väriltään kullankeltainen, ja koputettuna Challahin pohjassa on ontto ääni.